Wczoraj w radiu usłyszałam, że Polacy jedzą coraz mniej warzyw i owoców. Dlatego podaje przepis na wspaniałą zupę z młodych i tych trochę starszych warzyw ☺ oczywiście jest to przepis bezglutenowy
Składniki:
W przypadku gdy gotujemy zupę bez mięsa. Do wody wrzucamy wszystkie warzywa dodając łyżkę masła (tłuszcz powoduje to iż nie uciekają witaminy i minerały z warzyw) ☺
Zupę można spożywać z kawałkiem chleba, dodając odrobinę śmietany.
Składniki:
- garść fasolki szparagowej
- kalafior (kilka różyczek)
- brokuł (kilka różyczek)
- 2 średnie ziemniaki
- 1/2 średniej cebuli
- botwinka (razem z liśćmi i burakiem)
- 2 liście laurowe
- marchewka
- 1/2 cukinii
- kawałek wołowiny (opcjonalnie)
W przypadku gdy gotujemy zupę bez mięsa. Do wody wrzucamy wszystkie warzywa dodając łyżkę masła (tłuszcz powoduje to iż nie uciekają witaminy i minerały z warzyw) ☺
Zupę można spożywać z kawałkiem chleba, dodając odrobinę śmietany.
I gotowe ☺
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz